Main content

Botox

Botox is momenteel een van de populairste behandelingen voor rimpels in het gelaat. Het is een veilige behandeling. Na het inspuiten met botox zullen de rimpels grotendeels verdwijnen, meestal al binnen 1-2 weken na de behandeling. Het effect houdt 3-6 maanden aan, daarna kan opnieuw behandeld worden.

Botox is momenteel een van de populairste behandelingen voor rimpels in het gelaat. Vooral ook omdat het een eenvoudige en zeer veilige behandeling is. Indien deskundig uitgevoerd is er eigenlijk nauwelijks kans op bijwerkingen. Met name rimpels op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes zijn zeer geschikt voor deze behandeling, die overigens in Amerika door een dermatoloog ontwikkeld werd.

De aangezichtsspieren zitten vast aan de huid. Als deze spieren samentrekken zullen ze ook de huid samentrekken. Door veelvuldig gebruik van de aangezichtsspieren ontstaan hierdoor op den duur rimpels. Ook in rust zijn de aangezichtsspieren enigszins gespannen, en doordat met het toenemen van de leeftijd sommige (sterkere) spieren gaan overheersen kunnen er ook in rust rimpels blijven staan. Botox is een medicijn dat selektief de meest dominante spieren wat kan verslappen door het lokaal in deze spieren aan te brengen.

Wat is botox?

Botox (botuline toxine) is een medicijn dat gebruikt wordt om spieren minder krachtig te laten werken. In de neurologie wordt het middel bijvoorbeeld al vele jaren succesvol gebruikt om spastische spieren te laten verslappen. Botox is, in sterk verdunde vorm, ook zeer geschikt om ongewenste fronsrimpels en kraaienpootjes te bestrijden. Deze rimpels ontstaan immers door het (vaak onwillekeurig) aanspannen van de spiertjes onder de huid.

Welke rimpels zijn geschikt?

Met Botox kunnen de fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen worden behandeld. Ook kraaienpootjes, aan weerszijde van de ogen komen in aanmerking.

Waarom rimpels behandelen met Botox?

Mensen die veel fronsen kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels uiteindelijk ‘in de huid blijven staan’: ook bij ontspannen gezichtsspieren blijven de rimpels aanwezig. De Botox behandeling helpt derhalve ook rimpels te voorkomen.

Is het zo dat je na de behandeling een expressie-loos gezicht hebt?

Nee. Bij de door ons toegepaste techniek is er nog wel expressie mogelijk: verbazing en boosheid kunt u dus nog steeds ook door uw gelaatsuitdrukking laten blijken. Door onze behandeling worden slechts de onnodig diepe, storende fronsrimpels aangepakt.

Hoe wordt het toegepast?

Botox wordt met een zeer dun naaldje in de te behandelen spiertjes gespoten. De behandeling wordt poliklinisch uitgevoerd: u kunt direct na de behandeling weer naar huis.

Wie voert de behandeling uit?

De behandeling met botox wordt uitgevoerd door de dermatologen van onze kliniek.

Hoe lang werkt Botox?

Het effect van Botox houdt 3 tot 6 maanden aan. De werking begint enkele dagen na inspuiting en is na 2 weken maximaal.

Hoe vaak kan de behandeling worden uitgevoerd?

Als de Botox na 3-6 maanden is uitgewerkt kan het steeds opnieuw worden toegepast. Meestal houdt het effect na elke volgende behandeling langer aan.

Wat zijn de bijwerkingen?

Botox behandelingen zoals deze in onze kliniek uitvoeren zijn buitengewoon veilig. Bijwerkingen komen dan ook vrijwel nooit voor. De kleine injecties zorgen natuurlijk voor een kortdurende pijn door de prik. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Na de injectie is er een klein bultje zichtbaar (vergelijkbaar met een kleine muggenbult). Deze bult trekt snel weer weg.

Meer informatie

Het is ons streven om u volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Uw tevredenheid staat voorop!

Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164 263822

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.