Main content

Studie Acne

nieuws: dinsdag 24/01/2017 om 9:35 uur

Dermateam research doet mee aan een klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van een nieuw middel voor de behandeling van matig tot ernstig ontstoken acné.

Deelnemerscategorie: Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen (18 t/m 45 jaar) met matig tot ernstig ontstoken acné in het gezicht.

Het onderzoek: Het belangrijkste doel van dit onderzoek is om de werkzaamheid en veiligheid van een nieuw middel te onderzoeken bij proefpersonen met matig tot ernstig ontstoken acné. Ook wordt onderzocht hoe snel het middel na toediening in het bloed verschijnt en wanneer het daaruit weer verdwijnt. Daarnaast worden ook de effecten van het middel op het afweersysteem van het lichaam onderzocht. Het afweersysteem beschermt het lichaam tegen infecties. Voor registratie van het nieuwe middel is onderzoek bij patiënten nodig. Tot nu toe zijn ongeveer 130 proefpersonen met het nieuwe middel behandeld. Het middel wordt toegediend door middel van een onderhuidse injectie.

Planning: Het onderzoek loopt vanaf januari 2017. Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur). Het onderzoek bestaat uit een behandelperiode van 24 weken en een controleperiode van 13 weken. In totaal bestaat het onderzoek uit 9 bezoeken: - 7 bezoeken tijdens de behandelperiode - 2 bezoeken tijdens de controleperiode. De studie duurt van keuring tot nakeuring ongeveer 41 weken.

Heb je acne en wil je meedoen aan deze studie? Neem dan contact op met de Verpleegkundig Specialist Mevr. Jennie Janssens, via het secretariaat dermatologie Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom: Boerhaaveplein 1 4624 VT Bergen op Zoom 088-7067374 Contact opnemen kan ook via research@dermateam.nl.

Er loopt ook een wetenschappelijke studie naar een nieuw lokaal middel voor jong volwassenen met psoriasis.
Voor meer informatie over deze studie: zie website http://lp0053-1108study.com

Heb je psoriasis en wil je meedoen aan deze studie? Neem dan contact op met de Verpleegkundig Specialist Mevr. Jennie Janssens, via het secretariaat dermatologie Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom: Boerhaaveplein 1 4624 VT Bergen op Zoom 088-7067374 Contact opnemen kan ook via research@dermateam.nl.