Klik hier voor betrouwbare informatie over SOA
Uit Wikipedia:
geslachtsziekte Geslachtsziekte Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Ga naar: navigatie , zoeken Eengeslachtsziekteis een aandoening aan de geslachtsorganen . Voorbeelden zijn Chlamydia , syfilis en gonorroe . Een geslachtsziekte is niet zonder meer een soa , een soa is namelijk een aandoening die seksueel overdraagbaar is. Een geslachtsziekte kan bij een vrouw ook zorgen voor vaginale irritatie .
chlamydia kan verwijzen naar: Chlamydia het bacteriegeslacht Chlamydiasis een seksueel overdraagbare aandoening Chlamydia trachomatis de bekendste chlamydiasoort Chlamydia pneumoniae een soort die longontsteking veroorzaakt
gonorrhoe Gonorroe Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Ga naar: navigatie , zoeken Gelieve de aanwijzingen bij medische inhoud van Wikipedia in acht te nemen. Raadpleeg een arts indien u medische klachten hebt. Gonorrhoea ICD10 A 54 ICD9 098 Gonorroeofdruiperis een geslachtsziekte veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorrhea .
In Nederland staat in 2005 gonorroe op plaats 4 in de SOA top 10. De ziekte uit zich als urethritis en cervicitis , proctitis of faryngitis al naar gelang de seksuele activiteit en ook kan soms artritis en conjunctivitis gevonden worden. De incubatietijd is kort en ligt tussen de twee en vijf dagen. De eerste verschijnselen bij de man is een pijnlijke mictie en vorming van pus in de urethra .
De ernstige complicatie van gonorroe is steriliteit bij zowel man als vrouw. Tijdens de behandeling moet er rekening gehouden worden met parallelle infectie met Treponema pallidum of Chlamydia trachomatis of andere SOA's. Ongeveer 500 miljoen mensen lijden wereldwijd aan deze ziekte en er komen er 150 miljoen per jaar bij. Vroeger werden in Nederland standaard de oogjes van de pasgeboren baby gedruppeld met verdunde zilvernitraat oplossing om oogproblemen zoals blindheid door gonorroe te voorkomen.
Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.