Main content

Lasertherapie en huidtherapie

Cosmetische Lasertherapie en huidtherapie vinden plaats in dermaTeam Cosmetic in Middelburg en Bergen op Zoom.

Middelburg: in de polikliniek van dermaTeam, Park Veldzigt 67, 4336 DX Middelburg, tel 0118-673050
Bergen op Zoom: in het ''klein Arsenaal', Dubbelstraat 90, 4611GM te Bergen op Zoom, tel 0164-263822.

Cosmetische behandelingen
dermaTeam Cosmetic is opgericht door dermatologen en is uitgegroeid tot een van de grootste en modernste laserklinieken van Nederland. De hoofdvestiging bevindt zich in Bergen op Zoom en er is een nevenvestiging bij polikliniek DermaTeam Middelburg. Soms worden behandelingen ook uitgevoerd op de polikliniek in het Bravis ziekenhuis. Hierover zijn goede afspraken gemaakt. Bij dermaTeam werken alleen BIG-geregistreerde huidtherapeuten en dermatologen.

Aanvulling op de polikliniek voor dermatologie
Bij dermaTeam Cosmetic worden diverse huidtherapeutische en cosmetische behandelingen geboden, vaak als aanvulling op de dermatologische behandelingen op de polikliniek. Huidtherapie, zoals oedeemtherapie en acnebehandelingen, wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende of basisverzekering. Bij cosmetische behandelingen gaat het meestal om niet-vergoede zorg, zoals het verwijderen van storende moedervlekken, het behandelen van ouderdomsvlekken en het weghalen van steelwratjes. Overbeharing in het gezicht wordt daarentegen vaak wel vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Uw verzekeraar kan u vertellen of uw (aanvullende) verzekering de behandeling vergoedt.

U kunt bij dermaTeam terecht voor laserbehandelingen voor overbeharing (Vectus®), couperose en andere vaatafwijkingen (Pulsed Dye-laser en Nd-YAG laser), pigmentafwijkingen en tatoeageverwijdering (Ruby-laser). Voor huidverjonging zijn er Fractional Laser en CO2-Fractional Laser. Laserbehandelingen worden doorgaans door de huidtherapeuten uitgevoerd. CO2-Fractional Laser wordt door zowel dermatoloog als huidtherapeuten uitgevoerd.

Rimpelbehandelingen
Om de mogelijkheden van rimpelbehandelingen compleet te maken, voeren een aantal van onze dermatologen deskundige en betrouwbare wijze behandelingen met botuline toxine (botox) en hyaluronzuurbehandelingen uit. Zij werken daarbij alleen met betrouwbare producten. Pagina's bij Cosmetische behandelingen


Tarieven
De kosten van onze behandelingen zijn hier weergegeven. Voor sommige behandelingen geldt geen vaste prijs, omdat deze afhangt van de uitgebreidheid en de benodigde tijd van de behandelingen. Een intake bij de dermatoloog, het eerste adviserende of oriënterende gesprek kost € 60,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de prijs van een behandeling van meer dan € 500,- wanneer u besluit zich binnen drie maanden te laten behandelen.

Bij de intake luisteren we naar uw wensen en brengen we de behandelopties in kaart. Indien u gebruikmaakt van de niet-verzekerde zorg en behandelingen, dan worden de kosten rechtstreeks bij u in rekening gebracht. Voor uw en onze veiligheid hebben wij de voorkeur voor betaling per pin of per bankoverschrijving. Een deel van de behandelingen kan worden vergoed door uw verzekeraar. Deze mogelijkheden kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen.

Op vervolgbehandelingen binnen één of twee jaar (afhankelijk van de behandeling) krijgt u 10% korting. Alle prijzen zijn vermeld in euro’s en onder voorbehoud van drukfouten.


Huidoneffenheden
Moedervlekken, ouderdomsvlekken en -wratjes en steelwratjes zijn meestal onschuldig, maar kunnen wel storend zijn of pijnlijk zijn op bijvoorbeeld plekken waar kleding schuurt.

Cosmetische behandeling van moedervlekken
Bruine en huidkleurige moedervlekken die zich uiten als een bultje en goedaardig zijn, kunnen oppervlakkig van de huid worden verwijderd met een zogenoemde shave-excisie, of met CO2 laser. Er ontstaat dan een schaafwondje dat soms een licht vlekje achterlaat, maar meestal geneest zonder litteken. De cellen die dieper in de huid zitten, blijven bij deze behandeling onaangetast en kunnen in de loop van de jaren opnieuw een bultje vormen.
De moedervlekken kunnen ook volledig in de diepte worden verwijderd door ze weg te snijden en daarna de huid te hechten. Er ontstaat dan wel een klein littekentje.

Ouderdomswratjes en steelwratjes
Ouderdomswratjes komen veel voor – met name op de slapen en de romp - en zijn goedaardig. Ze zijn vaak geel-bruin verkleurd en soms zelfs bijna zwart. Steelwratjes zijn goedaardige huidkleurige gezwelletjes die voorkomen op plaatsen waar de huid onderhevig is aan wrijving (oksels, liezen, onder de borsten, hals en oogleden). Behandeling ouderdomswratjes en steelwratjes Onze huidtherapeuten en dermatologen verwijderen de ouderdomswratjes oppervlakkig door ze van de huid af te schrapen. De steelwratjes worden verwijderd met een mesje of schaartje. het laat geen littekens na, soms wel wat huidverkleuring maar dat trekt eigenlijk altijd vanzelf weer bij. Zijn deze behandelingen pijnlijk? Beide behandelingen zijn vrijwel pijnloos. Soms wordt er gebruik gemaakt van een verdovende spray of crème.


Couperose
Couperose is een ongevaarlijke rode verkleuring van de wangen en - soms - de neus, voorhoofd of kin. Couperose ontstaat doordat vaatjes vlak onder de huid uitzetten, waardoor een rode gezichtskleur ontstaat. Bij dermaTeam behandelen we couperose met behulp van een vaatlaser. Lees er alles over in deze brochure.


Pigmentvlekken
Lentigo solaris is een goedaardige gepigmenteerde huidafwijking die optreedt bij oudere, vaak zonbeschadigde blanke huidtypen. Dit wordt ook wel ‘lentigo senilis’, ‘ouderdomsvlekken’ of ‘levervlekken genoemd (omdat de kleur lijkt op die van lever). Deze vlekken komen voor bij 90% van alle blanke mensen boven de 60 jaar. Omdat de aandoening goedaardig is, hoeft deze niet behandeld te worden. Om cosmetische redenen kunt u er toch voor kiezen om de vlekken te laten behandelen. Dat doen we bij dermaTeam met een laser of – in sommige gevallen – vloeibare stikstof. In deze brochure leest u er alles over.

Pearly Penile Papules (PPP)
Pearly penile papules (PPP, Papillae Corona Glandis) is een onschuldige aandoening en komt bij tien tot twintig procent van de mannen voor. Het geeft geen klachten, maar sommige mensen vinden het storend. Voor hen is behandeling met CO2-laser mogelijk.

Behandeling
De behandeling is eenvoudig en wordt onder lokale verdoving gedaan. De verdoving is niet nodig als een tot twee uur voor de behandeling de rand van de eikel wordt ingesmeerd met EMLA crème. Een recept voor deze crème wordt u van te voren toegestuurd indien u een afspraak heeft gemaakt voor behandeling. U haalt de crème bij uw eigen apotheek op.

De CO2-laserbehandeling duurt ongeveer twintig minuten. Na de behandeling is er een oppervlakkige wond op het behandelde gebied, die in ongeveer drie weken geneest. U krijgt zalf en instructies mee. In sommige gevallen moet na zes weken nog een geringe correctie worden gedaan, maar in bijna alle gevallen is een behandeling voldoende. Alle aspecten van de behandeling worden vooraf met u besproken.

Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling onder verdoving met EMLA crème is pijnloos. Nadat de verdoving is uitgewerkt is er een vervelend gevoel ter plaatse, maar niet pijnlijk. Dit kan enige dagen duren. Soms kan door nachtelijke erecties de eerste week 's nachts wel pijn worden gevoeld.

Na de behandeling
Krijgt u lokale verdoving, dan kan er ter plaatse een kleine bloeduitstorting zijn. Deze trekt vanzelf in enkele dagen weer weg. Van de behandeling zelf zijn geen vervelende bijwerkingen te verwachten. Na de behandeling is er een oppervlakkige, droge, niet bloedende wond op het behandelde gebied. Na twee tot drie weken is het volledig genezen, maar de genezen huid is dan nog wel enige weken gevoelig. U krijgt duidelijke instructies hoe u het behandelde gebied moet nabehandelen.

Na de behandeling komen de ppp's niet meer terug. Alleen bij mensen jonger dan 20 jaar bestaat er een klein risico dat de plekjes toch in geringe mate terugkomen. Er is geen risico op verminderd gevoel na de behandeling.

Werkwijze
Wilt u meer weten over deze behandeling in onze kliniek? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met een van onze dermatologen. De dermatoloog kan uw huid dan beoordelen en u van deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies voorzien. Meer informatie Het is ons streven om u volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Uw tevredenheid staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164 263822


Ontsierende spataderen
Een spatader is een ader die verwijd is en daardoor duidelijk zichtbaar is op de huid, of voelbaar is onder de huid. Spataderen zijn meestal blauw doorschemerend en kronkelig, en zitten vooral aan de benen. Klachten bij spataderen Spataderen veroorzaken vaak helemaal geen klachten. Veel mensen zullen de aanwezigheid van spataderen als storend of lelijk ervaren. Spataderen nemen in de loop der jaren meestal geleidelijk in ernst toe. Kleine oppervlakkige cosmetisch storende spataderen zijn eenvoudig te herkennen. Als er grotere spataderen zijn, dan is er aanvullend onderzoek nodig met een duplex (echo-doppler). Spataderen aan de buitenkant van het been kunnen namelijk het gevolg zijn van lekke kleppen in de diepte.

De behandeling wordt bepaald aan de hand van de bevindingen tijdens het onderzoek. Als u alleen kleine spataderen hebt aan de buitenkant van het been, dan is wegspuiten (scleroseren) de beste oplossing. Scleroseren (inspuiten van spataderen) Bij scleroseren worden de spataderen ingespoten met een irriterende vloeistof (aethoxysclerol). Deze stof veroorzaakt een ontstekingsreactie van de vaatwand. Vervolgens gaat er een drukverband (compressieverband) of een elastische kous omheen waardoor de vaatwanden tegen elkaar aan worden gedrukt. De beschadigde vaatwanden plakken vervolgens aan elkaar. Muller procedure (ambulante flebectomie) De Muller procedure is bedoeld voor grote zijtak spataderen die oppervlakkig gelegen zijn. De spatader wordt afgetekend. Onder lokale verdoving door middel van injecties met verdovingsvloeistof worden kleine sneetjes gemaakt naast het vat. Vervolgens wordt met een haakje de spatader naar buiten getrokken. De sneetjes genezen heel mooi. Om bloeduitstortingen tegen te gaan wordt een drukverband aangelegd. Werkwijze Wilt u meer weten over deze behandeling in onze kliniek? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met een van onze dermatologen. De dermatoloog kan uw huid dan beoordelen en u van deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies voorzien. Meer informatie Het is ons streven om u volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Uw tevredenheid staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164 263822


Overbeharing
Om overtollige haargroei blijvend tegen te gaan, moeten de haarzakjes waarin de haargroei plaatsvindt worden vernietigd. Tot voor kort kon dat alleen via elektro-epilatie, waarbij een heel dun naaldje in het haarzakje wordt geplaatst en waarop dan een lage intensiteit elektrische stroom werd gezet. Dat was een langdurig, pijnlijk en moeizaam proces. Inmiddels zijn ook laserbehandelingen mogelijk. Lees er alles over in onze brochure.


Overmatig zweten
Hoewel zweten een normale lichaamsfunctie is, waarmee overmatige warmte aan het lichaam wordt onttrokken en de huid wordt afgekoeld, kan de zweetproductie toenemen bij lichamelijke inspanning, emoties of bij het eten van sterk gekruid voedsel. Bij sommige mensen is de zweetproductie zo hoog dat men hiervan hinder ondervindt in het dagelijkse leven. We spreken dan van hyperhidrosis (overmatig zweten). De gebieden waar hyperhidrosis het meest voorkomt zijn de oksels, het gezicht, de handpalmen en de voetzolen. De oorzaak van hyperhidrosis is meestal niet bekend.

Behandelingen overmatig zweten U kunt overmatig zweten behandelen met aluminiumhoudende crèmes en oplossingen of met lontoferese, waarbij in speciaal ontwikkelde apparatuur een elektrische stroom door een bakje met kraanwater geleid. Als deze behandelingen van huisarts of dermatoloog niet (meer) helpen, zijn er nog twee behandelmogelijkheden: miraDry en Botox.

Behandeling met Botox Botuline toxine (botox) blokkeert de prikkeloverdracht bij de overgang van zenuw naar spier en bij de overgang van zenuw naar zweetklier. Daardoor maken de zweetklieren geen zweet aan. Botox wordt met kleine injecties in de huid gespoten op de plaatsen waar sprake is van hyperhidrosis. Het effect is tijdelijk, na drie tot zes maanden is het uitgewerkt en zal de behandeling herhaald moeten worden.

Behandeling met miraDry miraDry is een nieuwe en permanente behandeling van okselzweten. Bij deze behandeling worden onder lokale verdoving de zweetkliertjes in de oksels met elektromagnetische straling vernietigd. Deze zweetklieren kunnen zich niet meer herstellen en verdwijnen uiteindelijk. Hierdoor treedt een permanente zweetreductie op. U leest alles over deze behandelingen tegen overmatig zweten in de brochure.

Acnelittekens
Acnelittekens kunnen tegenwoordig door een goede en tijdige behandeling door de dermatoloog voorkomen worden. Helaas komt het maar al te vaak voor dat acne niet tijdig of niet goed wordt behandeld en er toch acne littekens zijn ontstaan. Bij dermaTeam zijn we gespecialiseerd in de behandleing van acne littekens . meestal doen we dat met behulp van de fractiona CO2 lasers. In onze brochure leest u er alles over.


Rimpels
Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. In de loop van het leven vermindert de elasticiteit van de huid, waardoor rimpels en plooien ontstaan. Veel mensen willen echter graag van hun rimpels af.

Ontstaan van rimpels Rimpels in het gezicht ontstaan door: • Natuurlijke veroudering (dunner en slapper wordende huid met fijne rimpeling hele gezicht) • Door mimiek van het gezicht door de aangezichtsspieren (voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes), • Door verslapping van de huid en lokale Dr.uk tijdens het slapen op het hoofdkussen (voorbeeld: neus-mondplooi). • (te) Veel zonnen (ook zonnebank) • Roken Behandeling U kunt bij dermaTeam terecht voor diverse huidverjongingsprogramma’s:: • CO2-Fractional Laser • Fractional Laser • EOS-huidverjonging Voor de voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes: • Botoxbehandeling  hier link naar brochure Voor dieper liggende plooien en volumeverlies • Opvullen met Hyaluronzuur (Restylane)  hier link naar brochure Uiteraard is ook een combinatie van deze behandelingen mogelijk. Werkwijze Wilt u meer weten over deze behandeling in onze kliniek? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met een van onze dermatologen. De dermatoloog kan uw huid dan beoordelen en u van deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies voorzien. Meer informatie Het is ons streven om u volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Uw tevredenheid staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164 263822

Huidtherapie
Onze huidtherapeutes bieden diverse behandelingen bij huidziekten als aanvulling op de behandeling van de dermatoloog. Een intake bij de huidtherapeute kost 35 euro en wordt vaak vergoed. U heeft geen verwijzing nodig voor een afspraak.

Camouflage
Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken. Onze huidtherapeuten kunnen u helpen helpt u om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren. De camouflageproducten zijn waterproof en geven niet af op uw kleding. Lees er meer over in onze brochure. Hier brochure invoegen

Peelings
Bij diverse huidproblemen, zoals acne, dikke of grauwe huid, vette huid, acne en acnelittekens, droge huid en pigmentatie kunnen peelings een mooi effect geven. De huidtherapeuten van dermaTeam werken met verschillende peelings. Tijdens het intakegesprek brengt de huidtherapeut uw huidconditie in kaart, waarna wordt bepaald welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. De peelings zijn vaak in kuurverband nodig om het gewenste resultaat te benaderen. Lees er meer over in de brochure.

Oedeembehandeling
Er zijn verschillende vormen van oedeem. Bij lymfoedeem is er een stoornis in de afvoer van het lymfevocht. Een van de oorzaken van lymfoedeem kan een aangeboren afwijking in het lymfestelsel zijn. In de meeste gevallen treedt lymfoedeem op na een infectie (bijvoorbeeld wondroos), trauma of na een operatie waarbij de lymfklieren aangetast zijn, bijvoorbeeld na borstkanker. Een andere vorm van oedeem is lipoedeem. Bij deze vorm is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel, waardoor vet en vochtophoping kan ontstaan. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal. Beide vormen van oedeem kunnen behandeld worden door manuele lymfdrainage, oedeem- en fibrosegrepen, ambulante compressietherapie of lymftaping. Het vocht zal geleidelijk aan verminderen en de klachten zullen na verloop van tijd verminderen.

Littekens
DermaTeam behandelt heel veel littekens, die kunnen ontstaan zijn na een ongeluk, na een operatie of ernstige acne. Littekens kunnen er verschillend uitzien. Zo zijn er atrofische littekens, deze zijn dun en ingetrokken. Hypertrofische littekens liggen boven de huid en zijn breed en roze. Keloïdale groeien over de grenzen van het wondgebied heen en zijn vaak breder. Roodheid, pijn, jeuk, verkleuringen en andere litteken klachten kunnen verholpen worden door massagetechnieken, drukpakkingen, tape, of een fruitzuurpeeling. Zo nodig worden in overleg met de dermatoloog littekens behandeld met inspuiten van Kenacort, V-beam laser of de krachtige CO2 fractional laser.

Bel voor een afspraak:

Middelburg: in de polikliniek van dermaTeam, Park Veldzigt 67, 4336 DX Middelburg, tel 0118-673050
Bergen op Zoom: in het ''klein Arsenaal', Dubbelstraat 90, 4611GM te Bergen op Zoom, tel 0164-263822.

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.