Main content

Kinderen en eczeem

Kinderen met eczeem zijn meer vatbaar voor huidinfectie. Een heel aantal kinderziektes gaat gepaard met vlekjes die soms ook jeuken. Daardoor is het soms lastig het eczeem goed te beoordelen. De kinderziekte en de huidinfecties zelf kunnen ook aanleiding zijn voor het opvlammen van het eczeem.

dermaTeam voor kinderen en volwassenen

Vaccinaties en eczeem

Kinderen worden regelmatig gevaccineerd. Vaccins kunnen gegeven worden; alleen bij het gebruik van topicale immunomodulatoren (pimecrolimus crème en tacrolimus zalf) moet een stoppauze ingelast worden.

Behandeling eczeem tijdens kinderziekten

Kinderen met eczeem zijn meer vatbaar voor huidinfectie. Hun droge huid staat wat meer open. Door het krabben zijn er vaak hele kleine wondjes waar bacteriën zich makkelijk in kunnen vermenigvuldigen. Een heel aantal kinderziektes gaat gepaard met vlekjes die soms ook jeuken. Daardoor is het lastig het eczeem goed te beoordelen. De kinderziekte en de huidinfecties zelf kunnen ook aanleiding zijn voor het opvlammen van het eczeem.

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.