Main content

Boeken over eczeem voor kinderen

Leuke en leerzame boeken over eczeem om zelf te lezen of voor te lezen

De krab die zo'n vreselijke jeuk op zijn rug had

H. van der Vlerk
ISBN-13: 9789026987915, 1996, Unieboek bv
Wanneer een krab jeuk op zijn rug heeft waar hij niet bij kan, vraagt hij andere dieren hoe zij zich krabben. Prentenboek met gekleurde illustraties.
Vanaf ca. 4 jaar.

Catootje heeft kriebel

Esther Naalden
Boekje op maat uitgegeven door de Mauritsklinieken en Astellas
Catootje heeft kriebel op haar armen en benen. De dokter heeft een toverzalfje voor haar. Prentboekje over eczeem, met beknopte informatie voor opvoeders.
Vanaf ca 3 jaar.

Jonas

Pili Mandelbaum
ISBN 9065655077 (9789065655073), 1992, Davidsfonds/Infodok
Jonas gaat naar een nieuwe school. Uitgerekend op die dag heeft hij weer last van uitslag op zijn handen en moet hij handschoenen aan. Prentboek met aquarellen in gedekte tinten. Vanaf ca 5 jaar.

Anna

Margret Wadhams en Michael Charlton.
ISBN 0370306120, 1986, The Bodley Head.
Anna heeft eczeem en haar vriendinnetje psoriasis. Zij laten zien welke vervelende kanten deze huidziekten hebben. Engelstalig boek met grote, kleurige tekeningen.
Vanaf ca 5 jaar.

Tango heeft een kriebelplek

Dit is een boekje dat uitgebracht is door Astellas. Het gaat over een schildpad met eczeem die een speciale zalf voor de kriebelplek en een dikke crème voor zijn velletje voorgeschreven krijgt.

Leo de Leeuw

'Leo de Leeuw' is een (voor)leesboek voor kinderen met eczeem. Het boekje is uitgebracht door de Vereniging van Mensen met Constitutioneel eczeem.

Lipi en Kara, het eczeem boekje

Dit is een informatief boekje over eczeem en de behandeling van eczeem met vettende crèmes en dermatocorticosteroïden. De kinderen leren aan de hand van een 8 stappenplan om hun vettende crème te gebruiken. Meer informatie

Een dikke pil

J. van Hest en S. Van der Valk
ISBN 9025731503
Vijfentwintig verhalen voor zieke en betere kinderen. Verhalen over blaasontsteking, bijvoorbeeld, of over dementie, eczeem, kanker, schoolziekte en wratten.
Vanaf ca 10 jaar.

Zorgboek Constitutioneel eczeem

stichting september, www.boekenoverzicht.nl ISBN-10:90-8648-009-8
ISBN-13: 978-90-8648-009-8

Boeken van de patiëntenvereniging VMCE

De website van de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) is te vinden op www.vmce.nl. Hierop vindt u folders, zorgboeken, DVD's en advies.

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.