Main content

Cosmetisch spatadercentrum

Voor de cosmetische behandeling van ontsierende spatadertjes bent u bij DermaTeam Huid en Laser helemaal aan het juiste adres.
De dermatologen van Dermateam hebben een grote faam, zowel nationaal als internationaal, op het gebied van cosmetische spataderbehandelingen. Zij hebben zeer veel ervaring en kundigheid in het wegspuiten van spatadertjes. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van de foamtechniek.
zie video sclerotherapie
Naast het inspuiten van spataderen beschikt DermaTeam ook over de nieuwste, zeer geavanceerde Yag-laser, waarmee kleine spatadertjes door de huid heen kunnen worden verbrand, zonder schade te geven aan de huid.

varicesvoor11
varicesna12

Voor (1) en na (2), cosmetische behandeling spataderen

Meer filmpjes van foaminspuitingen zijn te zien op onze facebookpagina

Wanneer is de behandeling van spataderen cosmetisch?
Kleine oppervlakkige cosmetisch storende spataderen zijn eenvoudig te herkennen. Als er (ook) grotere spataderen zijn dan kan er aanvullend onderzoek nodig zijn met een duplex (echo-doppler). Spataderen aan de buitenkant van het been kunnen namelijk het gevolg zijn van lekke kleppen in de diepte. Daarvoor wordt u, indien nodig, doorverwezen naar het ziekenhuis. Het Duplex onderzoek valt namelijk wel onder de zorgverzekering. Afhankelijk van het resultaat van het Duplex wordt dan bepaald welke behandeling nodig is. Mocht er dan inwendige Laser behandeling (endoveneuze ablatieve laser therapie) of operatieve behandelingen nodig zijn dan wordt dat vergoed. Indien geen Duplex nodig is dan wordt de cosmetische behandeling bepaald aan de hand van de bevindingen tijdens het 1e lichamelijke onderzoek bij het intake gesprek. Als u wat uitgebreidere kleine spataderen hebt aan de buitenkant van het been, dan is wegspuiten (scleroseren, al dan niet met foam) meestal de beste oplossing. Als het slechts enkele kleine streepjes betreft kan soms beter alleen met Laser worden behandeld. De Yag-Laser kan ook gebruikt worden om de laatste resterende plekjes na inspuitingen ook nog proberen weg te krijgen.

Inspuiten van kleine spataderen (sclerotheapie)
Bij scleroseren worden de spataderen ingespoten met een irriterende vloeistof of schuim (met aethoxysclerol). Op meerdere, strategische plekken worden kleine prikjes gegeven en de vloeistof of schuim ingespoten. Deze stof veroorzaakt een ontstekingsreactie van de vaatwand. De beschadigde vaatwanden plakken vervolgens aan elkaar en dan is er geen holte meer en dus ook geen spatader meer. De ader wordt daarna verder opgeruimd door het lichaam, dit duurt gemiddeld 2-3 maanden. Direct na de behandeling worden de adertjes afgeplakt met drukpleisters. Er worden bij dermateam Huid en Laser geen drukverbanden of elastische kousen gebruikt! Na 1-3 weken vindt controle plaats en z.n. worden resterende adertjes opnieuw behandeld. Gemiddeld zijn zo 2 á 3 behandelingen nodig voor een goed resultaat. De eerste weken na de behandeling zijn er blauwe plekjes zichtbaar van de inspuitingen. Deze trekken in plm 6-8 weken weg. Zo lukt het om plm 60-80 % van de adertjes goed weg te krijgen, dat is een goed cosmetisch resultaat. Soms (plm 10%) ontstaan er restpigmentplekjes als gevolg van van het inspuiten. Deze pigmentaties trekken langzaam weg, dat kan maanden tot wel meer dan 1 jaar duren.

Yag laser kleine spatadertjes
Als EERSTE in Nederland beschikte Dermateam Huid en Laser over een langgepulsde YAG-laser en inmiddels is dus ruime ervaring opgedaan. Deze Laser is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van kleine, roodblauwe of paarse spatadertjes op de benen (ook wel gesprongen vaatjes of Besenreiser of Bezemrijs varices of takkenbosvenen genoemd Bij deze Yag-Laserbehandeling worden de adertjes van buiten af door de huid heen, door de energie van het Laserlicht sterk verhit waardoor ze verbranden en beschadigd raken. Door de huid sterk te koelen tijdens en ook meteen na de behandeling raakt de huid niet beschadigd. Direct na de behandeling is er een roodverkleuring van het behandelde gebied die in enkele dagen wegtrekt. Daarna is er nog wel een grijsverkleuring van de adertjes te zien die in 1 a 2 maanden wegtrekt. Meestal is 1 behandeling voldoende. Zonodig vindt na plm. 3 maanden bij de nacontrole nog een extra behandeling plaats. Deze eventuele 2e behandeling bij nacontrole is bij de prijs inbegrepen). Soms (plm 20%) ontstaan er restpigmentplekjes als gevolg van de laserbehandeling. Deze pigmentaties trekken langzaam weg, dat kan maanden tot wel meer dan 1 jaar duren.

Vergoeding
Inspuiten van spataderen wordt sinds 2013 helemaal niet meer vergoed door de zorgverzekeraars, ook niet bij een aanvullende verzekering. Dat komt omdat spataderen vaak helemaal geen klachten geven, en behandeling alleen om cosmetische redenen wordt gedaan. Spataderen nemen in de loop der jaren meestal geleidelijk in ernst toe. Het wordt dan steeds moeilijker een goed cosmetisch resultaat te behalen. Tijdige behandeling is dus aangewezen om uw benen mooi te houden.

Werkwijze

Indien u belangstelling heeft voor deze behandeling in onze kliniek kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek met een van onze dermatologen. De dermatoloog kan uw huid dan beoordelen en u van deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies voorzien.

Meer informatie

Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Tevredenheid van de cliënt staat voorop!

Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren op telefoon 0164 263822

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.