Main content

Filling (hyaluronzuur)

Filling met hyaluronzuur is de meest gebruikt antirimpelbehandeling (naast Botox). Het is een veilige behandeling, die geschikt is voor het opvullen van rimpels die zijn ontstaan door verslapping van de huid of door lokale druk (tijdens slapen). Wij gebruiken filling gels met de lichaamseigen stof Hyaluronzuur(Stylage). De hyaluronzuur is verwerkt in een gel die eenvoudig met een klein naaldje in de huid kan worden aangebracht. Er is in principe geen huidtest nodig, omdat het een lichaamseigen stof is treedt eigenlijk slechts zeer zelden een allergische reactie op. De filling en Botox wordt uitgevoerd door de dermatologen zelf, dat geeft de zekerheid dat u op deskundige wijze wordt geholpen.

Resultaat

Na de behandeling is het resultaat direct zichtbaar. In principe kunnen alle rimpels met deze techniek worden behandeld: kraaienpootjes, rimpels in de bovenlip, neus-mondplooi, plooien op wangen en kin. Het effect blijft 5-12 maanden aan. Met herhalingsbehandelingen kan het resultaat van de eerste behandeling eenvoudig op peil worden gehouden.

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die bovendien identiek is in alle levende organismen en weefseltypes. Daarom kan het in vele medische toepassingen worden gebruikt. Hyaluronzuur bindt het water in de huid, waardoor deze wordt opgehoogd en hernieuwde stevigheid wordt verkregen

Q-Med is de enige producent van NASHA, oftewel Non- Animal Stabilized Hyaluronic Acid. NASHA is het eerste stabiele, biologisch afbreekbare, hyaluronzuur van niet dierlijke oorsprong en wordt onder zorgvuldig gecontroleerde condities op gepatenteerde wijze geproduceerd. Het resultaat is een keuze uit 3 gels die alleen of in combinatie kunnen worden gebruikt: Restylane, Restylane fine lines en Perlane.

Na geïnjecteerd te zijn bindt de gel water en behoudt het in het algemeen maandenlang zijn werking. Dit in tegenstelling tot niet gestabiliseerde hyaluronzuur producten die hun werking voor slechts enkele dagen tot hooguit enkele weken behouden. Als de gel wordt afgebroken komt hiervoor water in de plaats. Hoe minder geconcentreerd de gel wordt, hoe meer water het kan binden. Deze feiten zijn de belangrijkste redenen waarom Q-Med Esthetics producten gedurende langere tijd hun werkzaamheid behouden. Zodra geheel door het lichaam opgenomen verlaat de gel onopgemerkt het lichaam.

Aangezien het product geheel van niet dierlijke oorsprong is, is er geen risico op overdraagbare ziekten of het optreden van allergische reacties bij patiënten die overgevoelig zijn voor gewoon voedsel zoals rundvlees, kip en eieren.

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling wordt de kristal heldere gel in kleine hoeveelheden in de huid geïnjecteerd met behulp van een zeer fijne injectienaald. De gel geeft dan het natuurlijke volume en strijkt de rimpels glad. Doordat de gels integreren in het omliggende weefsel hebben vitale voedingselementen zoals zuurstof en hormonen een ongehinderde doorgang tussen de fragmenten van de gel.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Voor rimpelbehandelingen is meestal geen pijnverlichting nodig, doch hierin kan desgewenst op uw verzoek worden voorzien. In het geval van lipverfraaiing wordt doorgaans lokaal een verdoving toegediend.

Zijn er bijwerkingen?

Na de behandeling kunnen zich soms door de injectie veroorzaakte reacties voordoen zoals zwelling, roodheid, pijn, lichte jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plek van de injectie. Soms treedt een kleine bloeduitstorting op.

Bij huidinjecties verdwijnen deze reacties spontaan na enkele dagen, terwijl bij lipinjecties met ongeveer een week gerekend moet worden.

Andersoortige reacties worden zelden gezien, echter 1 op de 2000 patiënten hebben plaatselijke reacties ondervonden waaraan vermoedelijk overgevoeligheid ten grondslag ligt. Deze reacties bestonden meestal uit zwelling op de plaats van het implantaat, soms aantasting van het omliggende weefsel. Roodheid, gevoeligheid en zeer zeldzaam acneachtige uitslag zijn ook gerapporteerd. Deze reacties werden of enkele dagen na de injectie waargenomen of na een periode van 2 tot 4 weken. Ze werden doorgaans omschreven als mild tot matig en verdwenen na een gemiddelde duur van twee weken.

Zijn er beperkingen voor en na de behandeling?

Er zijn vooraf geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig. Wel dient u tevoren aan te geven of u eerder met rimpelopvulling bent behandeld en met welke producten. Bij mensen met een ernstige vorm van allergie wordt voor de behandeling eerst een huidtest verricht om zeker te weten dat geen allergische reactie optreedt. Vermijdt aanraking van het behandelde gebied gedurende 6 uur na behandeling. Daarna kan een lichte make-up worden aangebracht en kan de behandelde plek zacht met water en zeep gewassen worden. Wacht met het blootstellen van de behandelde plek aan intense warmte (zoals solarium en zonnebaden) of extreme kou, totdat de eerste zwelling is verdwenen.

Meer informatie

Het is ons streven om u volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Uw tevredenheid staat voorop!

Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164 263822

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.