Main content

Huidoneffenheden

Moedervlekken, ouderdomswratjes en steelwratjes zijn allemaal meestal onschuldig. Doch kunnen ze storend zijn of last geven op bijvoorbeeld plekken waar kleding schuurt.

Storende moedervlekken

Moedervlekken kunnen soms wat dikker zijn, als een bultje. Ze zijn meestal onschuldig. Vaak vinden mensen ze wel storend, vooral als deze in het gezicht voorkomen, of op plaatsen waar kleding schuurt.

Behandeling moedervlekken

De moedervlekken die zich uiten als een bultje en er in principe goedaardig uit zien kunnen oppervlakkig van de huid worden verwijderd met een shave-excisie. Er ontstaat dan een schaafwondje dat meestal geneest zonder litteken. De cellen die dieper in de huid zitten blijven bij deze behandeling aanwezig en kunnen in de loop van de jaren opnieuw een bultje vormen. De moedervlekken kunnen ook volledig in de diepte worden verwijderd met een excisie. De moedervlek wordt dan tot in het vet verwijderd waarna de huid wordt gehecht. Er ontstaat een klein litteken.

Beoordeling moedervlekken door dermatoloog

Bij dermaTeam worden alle moedervlekken, gepigmenteerde plekjes en bultjes altijd mede bekeken door een van onze dermatologen. Ook als de moedervlekken om cosmetische redenen worden verwijderd. De dermatoloog kan als geen ander beoordelen of er mogelijk sprake is van een vorm van huidkanker, melanoom of een voorloper daarvan. Zo nodig wordt een biopt genomen en opgestuurd voor histologisch onderzoek onder de microscoop.
Zo heeft u bij derrmaTeam de zekerheid dat (mogelijk) kwaadaardige plekken niet op de verkeerde manier worden behandeld

Ouderdomswratjes en Steelwratjes

Ouderdomswratjes komen veel voor en zijn goedaardig. Ze zijn vaak geel-bruin verkleurd, soms zelfs bijna zwart. De afwijkingen komen vooral voor op de slapen en op de romp. Steelwratjes zijn goedaardige huidkleurige gezwelletjes die voorkomen op plaatsen waar de huid onderhevig is aan wrijving (oksels, liezen, onder de borsten, hals en oogleden).

Behandeling ouderdomswratjes en steelwratjes

De ouderdomswratjes worden oppervlakkig verwijderd door een shave behandeling. De steelwratjes worden verwijderd met een mesje of schaartje.

Zijn deze behandelingen pijnlijk?

Beide behandelingen zijn vrijwel pijnloos, en kunnen bijna altijd zonder verdoving worden uitgevoerd. Aanvullend onderzoek is bij deze afwijkingen niet nodig.

Werkwijze

Indien u belangstelling heeft voor deze behandeling in onze kliniek kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek met een van onze dermatologen. De dermatoloog kan uw huid dan beoordelen en u van deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies voorzien.

Meer informatie

Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Tevredenheid van de cliënt staat voorop!

Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren op telefoon 0164 263822

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.