Main content

Huidoneffenheden

Moedervlekken, ouderdomswratjes en steelwratjes zijn bijna altijd allemaal onschuldig. Toch kunnen ze storend zijn of last geven op bijvoorbeeld plekken waar kleding schuurt.
Moedervlekken kunnen soms wat dikker zijn, als een bultje. Ze zijn meestal onschuldig. Vaak vinden mensen ze wel storend, vooral als deze in het gezicht voorkomen, of op plaatsen waar kleding schuurt.
Ouderdomswratjes komen veel voor en zijn goedaardig. Ze zijn vaak geel-bruin verkleurd, soms zelfs bijna zwart. De afwijkingen komen vooral voor op de slapen en op de romp. Steelwratjes zijn goedaardige huidkleurige gezwelletjes die voorkomen op plaatsen waar de huid onderhevig is aan wrijving (oksels, liezen, onder de borsten, hals en oogleden).

Moedervlekken, ouderdomswratjes en steelwratjes kunnen eenvoudig worden behandeld, vaakl zonder verdocing zelfs, en indien op de juiste manier uitgevoerd laat het meestal geen littekens na.

Lees meer over huidoneffenheden op onze website dermateamcosmetic.nl

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.