Main content

Huidtherapie

De huidtherapeutische behandelingen worden bij dermaTeam verzorgd door een huidtherapeut. Een huidtherapeut behandelt zelfstandig mensen met een gezonde, beschadigde of zieke huid en is sinds 2011 direct toegankelijk, dwz er is geen verwijzing nodig van de huisarts.
Onze huidtherapeuten hebben allen de 4 jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd en zijn geregistreerd voor de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Naast het verrichten van de diverse laserbehandelingen voert de huidtherapeut behandelingen uit voor acne, camouflage, oedeem en littekens. Deze behandelingen worden in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar.

Lees meer over huidtherapie op onze website dermateamcosmetic.nl

ilze

Acne vulgaris: Een acnebehandeling door een huidtherapeute is een aanvulling op de behandeling door huisarts of dermatoloog en bestaat uit verschillende onderdelen, onder andere: het reinigen van de huid, een dieptereiniging en een beschermende crème. Wanneer nodig wordt er behandeld met een AHA peeling (fruitzuur). Indien nodig wordt overlegd met de dermatologen

Camouflage: Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte vlekjes kunnen hinderlijk zijn. De huidtherapeut kan ze minder opvallend maken door middel van camouflagetherapie. Zo zijn er speciale camouflage-middelen die de patiënt zelf kan toepassen nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald door de huidtherapeut. De camouflagecrème geeft niet af op kleding en is bestand tegenwater.

Oedeembehandeling: Er zijn verschillende vormen van oedeem. Bij lymfoedeem is er een stoornis in de afvoer van het lymfevocht. Een van de oorzaken van lymfoedeem kan een aangeboren afwijking in het lymfestelsel zijn. In de meeste gevallen treedt lymfoedeem op na een infectie (bijvoorbeeld wondroos), trauma of na een operatie waarbij de lymfklieren aangetast zijn, bijvoorbeeld na borstkanker. Een andere vorm van oedeem is lipoedeem. Bij deze vorm is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel, waardoor vet en vochtophoping kan ontstaan. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal. Beide vormen van oedeem kunnen behandeld worden door manuele lymfdrainage, oedeem- en fibrosegrepen, ambulante compressietherapie of lymftaping. Het vocht zal geleidelijk aan verminderen en de klachten zullen na verloop van tijd verminderen.

Littekens: DermaTeam behandelt heel veel littekens, die kunnen ontstaan zijn na een ongeluk, na een operatie of ernstige acne. Littekens kunnen er verschillend uitzien. Zo zijn er atrofische littekens, deze zijn dun en ingetrokken. Hypertrofische littekens liggen boven de huid en zijn breed en roze. Keloïdale groeien over de grenzen van het wondgebied heen en zijn vaak breder. Roodheid, pijn, jeuk, verkleuringen en andere litteken klachten kunnen verholpen worden door massagetechnieken, drukpakkingen, tape, of een fruitzuurpeeling. Zo nodig worden in overleg met de dermatoloog littekens behandeld met inspuiten van Kenacort, V-beam laser of de krachtige CO2 fractional laser.

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.