Main content

Pearly Penile Papules (PPP)

Pearly penile papules (PPP, Papillae Corona Glandis) is een onschuldige aandoening en komt bij 10-20 procent van de mannen voor. Het geeft geen klachten. Sommige mensen vinden het echter storend. Voor deze mensen is behandeling middels CO2-laser mogelijk.

pppvoor1
pppna2
  1. Voor behandeling
  2. Na behandeling

Behandeling

De behandeling is eenvoudig, die onder lokale verdoving gedaan wordt. De verdoving is niet nodig als 1 à 2 uur voor de behandeling de rand van de eikel wordt ingesmeerd met EMLA creme. Een recept voor de EMLA creme wordt u van te voren toegestuurd indien u een afspraak heeft gemaakt voor behandeling. U kunt daarmee de creme bij uw eigen apotheek ophalen.

De CO2-laserbehandeling duurt ongeveer 20 minuten. Na de behandeling is er een oppervlakkige wond op het behandelde gebied, die in ongeveer 3 weken geneest. U krijgt zalf en instructies hoe deze wond thuis te behandelen. In sommige gevallen moet na 6 weken nog een geringe correctie worden gedaan, maar in bijna alle gevallen is het met 1 behandeling al helemaal goed. Alle aspecten van de behandeling worden overigens vooraf altijd besproken.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling onder verdoving met EMLA creme is pijnloos. De creme moet u zelf 1 à 2 uur voor de behandeling aanbrengen. Deze creme geeft voldoende verdoving zodat de behandeling pijnloos kan worden uitgevoerd, zonder prikken. Daarna wordt van de behandeling zelf niets gevoeld. Nadat de verdoving is uitgewerkt is er een vervelend gevoel ter plaatse, maar niet pijnlijk. Dit kan enige dagen duren. Soms kan door nachtelijke erecties de eerste week 's nachts wel pijn worden gevoeld.

Na de behandeling

Door de lokale verdoving kan er ter plaatse een kleine bloeduitstorting zijn. Deze trekt vanzelf in enkele dagen weer weg. Van de behandeling zelf zijn geen vervelende bijwerkingen te verwachten. Na de behandeling is er een oppervlakkige, droge, niet bloedende wond op het behandelde gebied. In 2-3 weken is het volledig genezen. De genezen huid is dan nog wel enige weken gevoelig. U krijgt duidelijke instructies hoe u het behandelde gebied dient na te behandelen.

Na de behandeling komen de ppp's niet meer terug. Alleen bij mensen jonger dan 20 jaar bestaat er een gering risico dat de plekjes toch in geringe mate terugkomen.

Er is geen risico op verminderd gevoel na de behandeling

Werkwijze

Indien u belangstelling heeft voor deze behandeling in onze kliniek kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek met een van onze dermatologen. De dermatoloog kan uw huid dan beoordelen en u van deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies voorzien.

Meer informatie

Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Tevredenheid van de cliënt staat voorop!

Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren op telefoon 0164 263822

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.