Main content

Wetenschappelijke studie naar eczeem

nieuws: dinsdag 16/10/2018 om 17:22 uur

De research afsdeling van dermaTeam doet mee aan grote internationale studies naar de nieuwste medicijnen, o.a. tegen eczeem

Wilt u als patient met eczeem meedoen aan een van deze wetenschappelijke studies?

Indien u, of uw patiënt, interesse heeft of meer informatie wenst kunt u contact opnemen via e-mail: research@dermateam.nl.

Lees meer over

Voor onderstaande onderzoeken is de aanmelding open.

Eczeem

Er zijn een aantal studies naar de werkzaamheid en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van matig tot ernstig eczeem.

Deelnemerscategorie: Wij zoeken volwassenen (≥ 18 jaar) met matig tot ernstig eczeem dat onvoldoende onder controle te krijgen is met hormoonzalven. Eén van de studies richt zich specifiek op patiënten die onvoldoende baat hebben bij cyclosporine/Neoral. Binnenkort zullen er bovendien twee studies starten die zich richten op jongeren met matig tot ernstig eczeem (12 – 18 jaar).

De onderzoeken Alle onderzoeken hebben als voornaamste doel om de werkzaamheid en veiligheid van de nieuwe middelen te onderzoeken bij patiënten met matig tot ernstig eczeem. Dit nieuwe middel kan bestaan uit tabletten die dagelijks ingenomen moeten worden of uit onderhuidse injecties die eens per 2 weken door de onderzoekers worden geïnjecteerd.

Planning De duur van de studies varieert van 1 – 2 jaar. De studie begint altijd met een informatiegesprek en een screening van de algehele gezondheid. Daarna start de behandelperiode, waarbij de patiënt regelmatig terug wordt gezien op de polikliniek. De patiënt vult dan een aantal vragenlijsten in, de mate van eczeem wordt gescoord door de onderzoeker en in de meeste gevallen wordt bloedonderzoek afgenomen en krijgt u nieuwe medicatie.

Heeft u eczeem en overweegt u mee te doen aan een van de studies of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze verpleegkundig specialist Jennie Janssens via het secretariaat dermatologie van het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom (088-7067374). Of neem contact op via research@dermateam.nl.