Main content

dermaTeam Research

Dermateam heeft een eigen wetenschappelijke afdeling voor dermatologische research om in de toekomst nog betere zorg voor huidziekten te kunnen leveren.

DermaTeam Research houdt zich bezig met medisch wetenschappelijk onderzoek. Hierbij onderzoeken wij nieuwe of reeds bestaande geneesmiddelen voor verschillende dermatologische ziektebeelden, zoals eczeem, psoriasis en prurigo nodularis. Dit doen wij met het doel om meer kennis op te doen over het desbetreffende geneesmiddel, denk hierbij aan kennis over de effectiviteit, veiligheid en/of dosering. U kunt door onze dermatologen gevraagd worden om deel te nemen aan een onderzoek. Deelname is uiteraard vrijwillig.

Een studie begint altijd met een (telefonisch) informatiegesprek en een beoordeling van de algehele gezondheid middels verschillende onderzoeken (bijvoorbeeld een hartfilmpje, bloedafname, röntgenfoto’s). Bij de studie wordt u regelmatig gezien op de polikliniek, dit kan eens per twee weken tot eens per drie maanden zijn, afhankelijk van het type onderzoek. Bij deze bezoeken worden er verschillende vragenlijsten ingevuld, de mate van het ziektebeeld gescoord en eventueel aanvullend onderzoek gedaan. De duur van de studies varieert, vaak bent u minstens 6 maanden bezig met één onderzoek.

Wilt u weten welke studies er momenteel lopen? Bent u geïnteresseerd in deelname? Of zou u meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact op met onze afdeling per email: dermateamresearch@bravis.nl.

Voor informatie over dermaTeam Research kunt u contact opnemen met Dr. M. Tjioe of Dr. E. van der Voort.

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.