Main content

Algemene dermatologie

De dermatologen van dermaTeam behandelen alle soorten huidproblemen binnen de dermatologie: acne, eczeem, psoriasis, alle vormen van huidkanker, moedervlekken, wratten, huidinfecties, haarproblemen, nagelproblemen, spataderen, open benen, geslachtsziekten. Naast de algemene dermatologische zorg beschikt dermaTeam over een aantal bijzondere expertises en specialismen.

dermaTeam psoriaris

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. De dermatoloog is bij uitstek de deskundige die zich bezighoudt met het herkennen en behandelen van huidaandoeningen. De dermatoloog stelt diagnoses door zeer systematisch en gericht naar de afwijkingen van de huid te kijken, aangevuld met de informatie die de patiënt geeft over de klachten én met speciaal onderzoek, zoals microscopisch onderzoek van stukjes huid (huidbiopten). Ook diagnostiek en behandeling van geslachtsziekten (venereologie) hoort bij het werk van de dermatoloog.

Er bestaan enkele duizenden huidaandoeningen. De meest voorkomende zijn eczeem, psoriasis, huidkanker, allergieën, acne, moedervlekken, huidinfecties en vitiligo (witte vlekken op de huid). Het arsenaal van behandelingen die de dermatoloog ter beschikking staat is de laatste jaren steeds meer uitgebreid. Zo zijn er moderne chirurgische technieken, zeer ingenieuze medicijnen en geavanceerde lasers. De dermatologen van dermaTeam zijn meerdere malen uitgeroepen tot de beste dermatologen van nederland en hebben een uitgebreide expertise op alle aspecten van de dermatologie.

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.