Main content

Spatadercentrum

Spatadercentrum: Bergen Op Zoom, Etten-Leur, Middelburg

Sinds 1 september is de flebologische zorg van het Bravis ziekenhuis geconcentreerd op de ziekenhuislocatie Bergen op Zoom en de polikliniek Etten Leur en in Zeeland in de polikliniek van dermaTeam in Middelburg. Wekelijks zijn er op de locaties gezamenlijke spataderspreekuren waar patiënten met varices, chronische veneuze insufficiëntie, veneus ulcus cruris, lymfoedeem, lipoedeem, post trombotisch syndroom of pelvic congestion syndroom terecht kunnen.

Team van specialisten
In het spatadercentrum werken chirurgen, dermatologen, vasculair verpleegkundigen, physician assistent vaatchirurgie en vaatlaboranten samen in een team. Zij zijn allemaal gespecialiseerd op het gebied van flebologie en beschikken over een uitgebreid pakket aan flebologische zorg.

Behandelingen spataderen
Patiënten kunnen hun voorkeur voor locatie aangeven. Tijdens het eerste consult vindt flebologisch onderzoek (onder andere duplex-echografie) plaats en wordt, aan de hand van de diagnose, een behandelplan opgesteld. In sommige gevallen kan aanvullend onderzoek nodig zijn. Afspraken voor poliklinische behandelingen worden daarna op korte termijn ingepland en kunnen op beide locaties worden uitgevoerd.

Alle gangbare spataderbehandelingen worden aangeboden, waaronder EVLT lasertherapie, operatieve behandelingen en sclerocompressietherapie (inspuiten van spataderen). De dermatologen in het spatadercentrum zijn tevens gespecialsieerd in de behandeling met compressietherapie en elastische kousen bij chronisch lymfoedeem en lipoedeem

Voor de behandeling van cosmetische spataderen kunt u ook terecht op het cosmetisch spatadercentrum in dermTeam Cosmetic in het Klein Arsenaal in Bergen op Zoom. U heeft dan geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Vergoeding door zorgverzekering
vanuit de basiszorgverzekering worden niet alle spataderbehandelingen meer vergoed. Er moet sprake zijn van serieuze klachten en evidente afwijkingen bij Duplex onderzoek om voor vergoeding van de behandeling in aanmerking te komen.
Het inspuiten van spataderen (sclerotherapie) wordt helemaal niet meer vergoed, omdat het vaak om cosmetische behandelingen gaat. De kosten voor sclerotherapie zijn afhankelijk van de uitgebreidheid, vanaf 150 euro (voor de gehele behandeling).

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.