Main content

Wondexpertisecentrum

Wond expertisecentrum: Dr. van Gerwen in Bravis Ziekenhuis en Mw. S. Roodbergen in Middelburg

Een wondcentrum staat voor multidisciplinair werken. Binnen een wondcentrum werkt een team van specialisten samen om de patiënt zo goed mogelijk te behandelen. Er zijn vaatchirurgen rn dermatologen gespecialiseerd in wondgenezing en compressietherapie en wondverpleegkundigen, die gespecialiseerd zijn in het behandelen van complexe wonden. Waar nodig wordt een beroep gedaan op andere specialisten zoals internist, reumatoloog, maar ook podotherapeut. Zij bepalen gezamenlijk een behandeling voor de patiënt. Hierdoor hoeft een patiënt minder vaak terug te komen en worden onderzoeken beter op elkaar afgestemd Buiten de muren van dermaTeam stemt het Expertisecentrum voor Wondzorg de zorg af met de huisarts en/of thuiszorgorganisaties. Op deze manier worde patiënten met complexe wonden de best mogelijke zorg geboden.

In de wondcentra wordt gewerkt met standaard protocollen, duidelijke snelle verwijsprocedures, diagnostiek en onderzoek naar onderliggend leiden. Verder is er binnen dergelijke centra een duidelijk transmuraal gestandaardiseerd behandelplan, uniforme inzet van materialen en een zo kort mogelijk verblijf in de tweedelijns zorg (ziekenhuizen) en daarbij wordt er dagelijks geregistreerd.

De voordelen van een dergelijke aanpak zijn bewezen. Om te beginnen profiteren patiënten van de zorg van een laagdrempelig en gespecialiseerd centrum. In plaats van opgenomen te worden in de stroom van poliklinische patiënten van het ziekenhuis kunnen zij rechtstreeks terecht bij het WEC. Daar wordt de diagnose heel gericht gesteld en meteen een behandelprotocol opgesteld.

Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.