Main content

De zorgverzekering en vergoedingen

Bij dermaTeam in de zelfstandige vestigingen in Zeeland (Middelburg, Vlissingen, Zierikzee en Goes) en in het Bravis ziekenhuis kunt u terecht voor alle verzekerde (en ook de niet–verzekerde, cosmetische) dermatologische zorg. Alle dermatologische behandelingen die binnen de basisverzekering vallen, worden door ons uitgevoerd en worden door alle zorgverzekeraars vergoed.

Huidtherapie valt onder de aanvullende zorgverzekering, en wordt in de meeste gevallen vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft.

Cosmetische behandelingen worden niet vergoed.

Behandelingen van alle huidziekten, zoals acne, psoriasis, eczeem, moedervlekken, huidkanker en spataderen in de poliklinieken van dermaTeam worden door alle zorgverzekeraars vergoed. Deze behandelingen vallen onder de basisverzekering. Let op: sinds 2014 vallen niet alle spataderbehandelingen meer onder de basisverzekering en ook cosmetische behandelingen worden niet vergoed. Bij spataderen wordt bij het eerste consult bekeken welke behandeling geschikt is voor U. Dit consult, en het daarbij behorende aanvullende Echografisch onderzoek (Duplex) vallen wel onder de basisverzekering.

Voor vergoeding via de basisverzekering is er een verwijzing van uw huisarts of van een andere medisch specialist noodzakelijk. Dat werkt bij dermaTeam in Zeeland en in Bravis ziekenhuis hetzelfde als bij ieder ander ziekenhuis of zorgaanbieder. Het wettelijk bepaalde eigen risico van de zorgverzekering (€385 in 2019) en het eventueel door u zelf afgesloten hogere eigen risico geldt natuurlijk wel. Afhankelijk van de door u gekozen verzekering kunnen wij rechtstreeks factureren aan de verzekeraar of dient u zelf onze geleverde zorg te declareren.

Voor de locaties in Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom en Roosendaal (waaronder ook Steenbergen, Oudenbosch en Etten-Leur) zijn met alle zorgverzekeraars contracten getekend.
Ook voor de locaties van dermaTeam in Middelburg, Vlissingen, Zierikzee en Goes zijn er contracten met alle zorgverzekeraars (informeer bij uw verzekeraar naar AGB-code 22-220339).

Voor huidtherapie, Laserbehandelingen en cosmetische behandelingen kunt u terecht in de vestigingen van Dermateam Huid- en Laser in het Klein Arsenaal in Bergen op Zoom en op de polikliniek van dermateam in Middelburg. Voor huidtherapie heeft u in principe geen verwijzing nodig en ook voor cosmetische behandelingen kunt u natuurlijk zonder verwijzing een afspraak maken.

Voor niet verzekerden en patiënten uit het buitenland gelden de zogenaamde passantentarieven. Voor de locaties in West-Brabant van het Bravisziekenhuis vindt u deze hier. Voor de locaties in Zeeland vindt u onderstaand de passantentarieven.

Downloads

Passantentarief 2020

Laatst aangepast: dinsdag 04/02/2020 om 10:14 uur

Download


Alle informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld door dermatologen. Desondanks wijzen wij iedere aansprakelijkheid af voor eventuele onjuistheden of andere tekortkomingen in de aangeboden informatie en voor de mogelijke gevolgen daarvan.